Een ogenblik geduld a.u.b.

Leeswijzer

Deze website toont gegevens over de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van inwoners uit de gemeenten in Gelderland-Zuid. Per doelgroep en thema kun je in een oogopslag zien hoe het er in een bepaalde gemeente, wijk of dorpskern voor staat. Voor meer verdieping over de verschillende gezondheidsonderwerpen, kun je naar de databank . Of lees een van onze rapporten .

Vragen

Heb je vragen over het gebruik van deze website? Kijk dan in de handleiding  . Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan in de databank  of neem contact met ons op via: onderzoek@ggdgelderlandzuid.nl | 088 – 144 71 44 (vraag naar een van de onderzoekers).

Waar komt de informatie vandaan?

Voor een groot deel komt de informatie van inwoners uit de regio Gelderland-Zuid. Zij hebben op uitnodiging van de GGD een vragenlijst ingevuld. Ook is een aantal gezondheidsgegevens van kinderen en jongeren die contact hadden met de Jeugdgezondheidszorg hier te vinden. Verder worden ook cijfers van het RIVM, CBS en gemeenten in de regio Gelderland-Zuid weergegeven.

Hoe vind je de juiste gegevens?

De website bestaat uit thema-tegels en doelgroep-tegels. Via de thema-tegels kun je alle gegevens vinden over een specifiek gezondheidsonderwerp. Via de doelgroep-tegels kun je gezondheidsinformatie vinden per leeftijdsgroep uit onze gezondheidsmonitors.

Wil je bijvoorbeeld meer weten over eenzaamheid bij de jeugd, dan kun je: de doelgroep-tegel ‘Jeugd’ aanklikken en daarna het onderwerp ‘Welbevinden’. Wil je meer weten over eenzaamheid in het algemeen, klik dan op de thema-tegel Mentale gezondheid

In ontwikkeling

We werken er hard aan om de cijfers op deze website up-to-date te houden. Wat ons betreft is dit het begin van veel meer informatie. Wat nu nog niet te vinden is, staat binnenkort wellicht wel op de site.